Programa de retorn voluntari d'immigrants des de Catalunya

Des del Departament de Convivència i Ciutadania informem que el Programa de Retorn Voluntari es troba tancat fins a nou avís de La Organización Internacional para las Migraciones (OIM), que és l’organització que gestiona aquest programa estatalment. 


El programa de Retorn Voluntari d'Immigrants des de Catalunya, és fruït d'un conveni de col·laboració entre OIM (Organització Internacional per a les Migracions) i la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i té com a objectiu garantir els processos migratoris en condicions humanes.

La Secretaria per a la Immigració és qui gestiona el Programa de Retorn Voluntari d'Immigrants des de Catalunya i qui resoldrà si concedeix o no l'ajut per al retorn voluntari.

L'Oficina Tècnia de Ciutadania és qui emplena i tramita, juntament amb l'informe social requerit, les sol·licituds pel programa de Retorn Voluntari.

Qui ho pot sol·licitar?

Les persones estrangeres immigrades sense la nacionalitat espanyola o d'un dels països dels estats membres de la Unió Europea, en situació regular o irregular, amb carència econòmica, vulnerabilitat social o d'exclusió social, que voluntàriament expressin el seu desig de retorn al seu país d'origen i que no hagin accedit a cap altre programa de retorn. El seu cònjuge o la parella, fills i filles sempre que no tinguin la nacionalitat dels països de la Unió Europea i els fills menors d'edat amb nacionalitat dels Estats membres de la Unió Europea.

Accedeix al tràmit en el següent enllaç.

Accessibilitat