Projecte de barri

Cada any es realitza un projecte per posar en valor la convivència en un barri de la vila.

És una eina de treball oberta a les aportacions, variants, i necessitats específiques del barri en qüestió. Per aquest motiu, més enllà de l’estructuració, es porta a terme de forma oberta i flexible, depenent de les actuacions a realitzar, amb la voluntat de facilitar una resposta ràpida adaptada a les novetats que es produeixen en relació a la convivència i la participació ciutadanes.

Campanya "ConViu!"^

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat la campanya “És la teva comunitat, cuida-la” i el lema #Conviu, per tal de promoure una bona convivència i un bon veïnatge com a motor d’un canvi social, tant dins de les comunitats com a l’espai públic de Vilafranca del Penedès.

Arran del projecte que es realitza cada any per posar en valor la convivència en un barri de la vila, des del Departament de Convivència i Ciutadania juntament amb la Policia Local de Vilafranca, s’ha endegat aquesta campanya que tindrà el seu tret de sortida al barri que s’ha treballat aquest any, el Molí d’en Rovira, i que després s’estendrà a tota Vilafranca.

L'objectiu és fomentar la coresponsabilitat i el compromís actiu del veïnatge i del teixit associatiu. Aquesta campanya es realitza perquè s'ha detectat la necessitat de fer intervencions específiques i directes dins dels barris i les comunitats de veïns i veïnes, així com en els locals que generen malestar a la ciutadania.

És un treball proper, participatiu i educatiu, per tal de millorar les relacions de veïnatge i la convivència a la vila en general.

> Més informació aquí

Taller: "Redueix la despesa i millora el confort de la teva escala"^

Xerrada-taller a càrrec d'Ecoserveis i organitzada conjuntament pels Serveis de Convivència i Ciutadania, Salut i Consum i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la cooperativa Som Energia.

El taller explica com reduir la despesa energètica de les comunitats veïnals, com finançar actuacions de millora energètica i com incorporar les energies renovables en edificis de la ciutat.

> Més informació aquí

 

Xerrada: "Prevenció, risc i actuació en cas d’incendi a l’àmbit domèstic" ^

Xerrada informativa sobre prevenció, risc i actuació en cas d’incendi a l’àmbit domèstic i a les comunitats de veïns oberta  a tothom al barri de la Barceloneta-Sant Magí.

> Més informació aquí

Accessibilitat